Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

                 HISTORIA  


Kauan sitten kaksi suomalaista miestä kehittivät eräälle Mobiles nimiselle bändille Mobiles Diskoksi kutsutun tapaamispaikan. Sana Mobile Diskosta levisi kaverilta kaverille ja käyttäjiä alkoi saapua myös Suomen ulkopuolelta. Mobiles Disko avattiin vuoden 1999 loppupuolella.

Vuoden 2000 tammikuussa avattiin Lumisota-joukkuepeli, jonka pohjana käytettiin Mobiles Diskon koodia. Lumisodassa ideana oli pelata joukkueittain muita tiimejä vastaan talvisissa maisemissa ja tietenkin voittaa ottelut.

Idea Habbo Hotellista lähti liikkeelle heti Lumisodan ilmestyttyä, kun pelaajat alkoivat vaatia omia yksityisiä huoneita.

Ensimmäinen Hotelli avattiin vuoden 2000 elokuussa nimellä Hotelli Kultakala, joka muistuttaa jo huomattavasti nykyistä Habbo Hotelliamme. Hotelli Kultakalan ensimmäiset kolme yleistä tilaa olivat Cafe Taivas, Pelihalli ja Malja Bar. Kultakalassa oli myös myynnissä muutamia huonekalusarjoja joiden tilaaminen tapahtui suoraan kännykällä, eikä mistään Habbo kolikoista ollut tuolloin edes tietoakaan.

Hotelli Kultakala varasti auettuaan kaikki Mobiles Diskon kävijät ja se suljettiin vuoden 2001 syksyllä. Myös Lumisota sulki ovensa vuoden 2002 loppupuolella. Lumisota oli kuitenkin tuolloin niin suosittu, että yhä Habbo Hotellin ylläpito saa pyyntöjä Lumisodan palauttamisesta takaisin pelikentille.

Habbo Hotel –ketju sai alkunsa vuonna 2001 ensimmäisen Habbo Hotel –nimeä kantavan Hotellin avauduttua Isoon-Britanniaan. Saman vuoden Maaliskuussa Hotelli Kultakalan sivuilla alkoi ilmestyä Kultakalan Kuvalehti, joka sisälsi pääosin juttuja Suomen Hotelli Kultakalasta. Samana vuonna Habbo Hotel laajeni myös Sveitsiin.

Elämä On Parasta Huumetta Ry aloitti pyörittämään virtuaalista huumetietobussia vuonna 2002 Kultakalan puistossa, jossa se on myös nykyisin. Saman vuoden keväänä Kultakalasta valmistui uusi versio, joka oli vapaassa betatestauksessa kaikilla käyttäjillä. Uusi versio sisälsi esim. edistyneemmän navigaattorin ja Kultakalastimen. Viimeinkin heinäkuussa Kultakala ilmoitti liittyvänsä Habbo Hotel –ketjuun Sveitsin ja Ison-Britannian Habbojen lisäksi. Kultakalan nimi vaihtui tuolloin Habbo Hotel Kultakalaksi.

Vuonna 2003 sai alkunsa neljä uutta Hotellia ja lisäksi vuonna 2004 alettiin suunnitella kahdeksan uuden Hotellin pohjapiirroksia. Kansainvälistymisen vuoksi Suomen Habbo Hotel Kultakala poisti vuonna 2005 nimensä lisäosan Kultakala. Tästä alkoi Habbo Hotellin leviäminen ympäri maailmaa ja nykyisin Hotelleja on yhteensä 19 kappaletta.

©2019 Habbo Help Tool - suntuubi.com